SJØHUSET HAUGESUND PÅ FACEBOOK
SJØHUSET HAUGESUND Store selskapslokaler for utleie på Bakarøy
   
Sjøhuset - Historien

Lenge før byen vår ble grunnlagt ble området nordøst i Karmsundet betraktet som ”grisgrendte strøk”.
Det lå utsatt men skjermet, ”midt i”  Torvastad kommune og stod på kartene som strandstedet Haugesund.

Det var silda – ”havets sølv” som trakk folk og gav grunnlaget for videre etablering. Langs sundene mellom fastlandet og øyene ble stadig flere hus og sjøboder bygget. Her lå gjestgiveriet ”Kronå” som gav sjøreisende de nødvendige service funksjoner etter datidens standard.

Allerede i år 1841 ble sjøhuset vårt, som vi i dag kaller Sjøhuset Haugesund, bygget og var blant de største og første av etter hvert  mange. Med kun sundet i mellom vertshuset Kronå på fastlandssiden og Sjøhuset Haugesund på Bakerøynå var dette midt i sentrum av datidens Haugesund.
Sjøhuset var strategisk plassert og har i alle år, fremtil moderne tid, vært brukt til mottak av sild og annen sjømat men også som røykeri for fisk. Den siste fiskeforedling som har vært i sjøhuset var Rongland`s fiskematkjøkken.

I ettertid ble sjøhuset kun benyttet til lager og stod stort sett til forfall.
Våren 2008 ble sjøhuset og dennes omliggende kai og tomt satt for salg. Fristelsen for kjøp var stor siden vår bolig grenser opp til dette sjøhuset i vest. Vi hadde i mange år i forkant sett hvordan sjøhuset forfalt og fantaserte stadig om hva sjøhuset kunne benyttes til.

 

Sjøhuset Haugesund, Bakarøy, Bryllup, Konferanse, Julebord, Firmafest, Selskap, Sleskapslokale for leie Sjøhuset Haugesund, Bakarøy, Bryllup, Konferanse, Julebord, Firmafest, Selskap, Sleskapslokale for leie Sjøhuset Haugesund, Bakarøy, Bryllup, Konferanse, Julebord, Firmafest, Selskap, Sleskapslokale for leie Sjøhuset Haugesund, Bakarøy, Bryllup, Konferanse, Julebord, Firmafest, Selskap, Sleskapslokale for leie Sjøhuset Haugesund, Bakarøy, Bryllup, Konferanse, Julebord, Firmafest, Selskap, Sleskapslokale for leie